Sposób przygotowania:
kurczak w pięciu smakach
1. Piersi kroimy na niewielkie kawałki i solimy do smaku wg uznania. 2. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy posiekany czosnek i chwilę podsmażamy, ale tak, aby się nie przypalił. 3. Czosnek przekładamy do większego naczynia (garnka), dolewamy tłuszcz na patelnię na bardzo mocnym ogniu smażymy kawałeczki mięsa, trwa to nie dłużej jak 2-3 minuty. 4. Usmażone kawałki wrzucamy do naczynia z czosnkiem, dolewamy oleju na patelnię i smażymy warzywa aż zmiękną (5-6 minut). 5. Usmażone warzywa wrzucamy do naszego garnka i wszystko mieszamy. 6. Dolewamy troszkę wody pomieszanej z sosem sojowo-grzybowym, tak aby wszystko miało się w czym dusić, dodajemy cukier, pół kostki warzywnej i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. 7. Jeżeli woda wyparuje, nie bójmy się dolać więcej! 8. Na koniec dodajemy przyprawę 5 smaków (nie żadną inną, można ją kupić w każdym sklepie, lub w sklepie zielarskim) i wg potrzeb zagęszczamy mąką mieszając wszystko. 9. Gotujemy ryż igotowe!
buziaczek
Kasunia3122
Zabol
Co do przyprawy kamisa jest z glutaminianem sodu, lepiej kupić w sklepie z wietnamskim żarciem (jest ich pełno z centrum handlowym Marywilska)