szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kurczak w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięso bez skóry smażone na niewielkiej ilości tłuszczu czyli zdrowo.

Kurczak w pieczarkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w pieczarkach
Z udek ściągam skórę, aby było zdrowiej i mniej kalorycznie. Kurczaki posypujemy przyprawą i obsmażamy z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie podlewamy wodą aby się nie przypaliły i dusimy pod przykryciem ok 20 minut. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki układamy na kawałkach mięsa, delikatnie solimy i pieprzymy i dusimy do miękkości mięsa i pieczarek.
Kurczak w pieczarkach
Z udek z kurczaka ściągam skórę aby było bardziej dietetycznie
Kurczak w pieczarkach
Mięso obsypujemy przyprawą i obsmażamy na małej ilości tłuszczu
Kurczak w pieczarkach
Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie plasterki
Kurczak w pieczarkach
Przygotowanymi pieczrkami przykrywamy mięso i dusimy