Sposób przygotowania:
Kurczak w pomidorach z czerwoną fasolą
✅ MIESZANKA PRZYPRAW : do osobno dużego naczynia szklanego wsypać słodką paprykę, sól, oregano, gałkę muszkatołową, mieszankę gyros, kolendrę, kozieratkę ( można zastąpić lubczykiem ), gorczycę, chili i cynamon. Przyprawy dobrze razem wymieszać.
✅ Do naczynia z mieszanką przypraw, włożyć mięso, wmasować przyprawy w mięso i odstawić na bok. Na dużej i głębokiej żeliwnej patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić cebulę i czosnek. Po krótkiej chwili dodać mięso i mieszając smażyć na dużym ogniu przez około 3 - 4 minuty, aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.
✅ Teraz wlać pomidory, przykryć i przez chwilę razem gotować. Później domieszać czerwoną fasolkę, całość podgrzać i przed podawaniem posypać koperkiem lub kolendrą.
✅ Do naczynia z mieszanką przypraw, włożyć mięso, wmasować przyprawy w mięso i odstawić na bok. Na dużej i głębokiej żeliwnej patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić cebulę i czosnek. Po krótkiej chwili dodać mięso i mieszając smażyć na dużym ogniu przez około 3 - 4 minuty, aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.
✅ Teraz wlać pomidory, przykryć i przez chwilę razem gotować. Później domieszać czerwoną fasolkę, całość podgrzać i przed podawaniem posypać koperkiem lub kolendrą.



