Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie malinowym
Mięso umyj, pokrój w kostkę.
Oprósz vegetą.
Smaż na maśle przez ok 10 minut.
Sos malinowy:
Maliny umyj i zmiksuj ze śmietaną.
Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
Oprósz curry.
Wlej 1/2 szklanki wody i duś do częściowego odparowania płynu.
Połącz z sosem malinowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj mięso. Podawaj z ryżem.
Oprósz vegetą.
Smaż na maśle przez ok 10 minut.
Sos malinowy:
Maliny umyj i zmiksuj ze śmietaną.
Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
Oprósz curry.
Wlej 1/2 szklanki wody i duś do częściowego odparowania płynu.
Połącz z sosem malinowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj mięso. Podawaj z ryżem.