Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie musztardowym
Kurczaka umyć osuszyć i podzielić na mniejsze porcje ja korpus zostawiłam do zupy, a użyłam całą resztą z mięsa. Przygotowane porcje mięsa posypać solą i pieprzem, następnie obsmażyć na margarynie.
W 2 szklankach wody wymieszać 4 pełne łyżki musztardy i tym zalać podsmażone mięso, przykryć i dusić do miękkości na koniec dołożyć masło i dolać śmietankę, chwilkę razem pogotować, aż sos troszkę zgęstnieje.
Dzięki musztardzie nie ma potrzeby dodatkowego doprawiania, ale jeśli ktoś potrzebuje to sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
W 2 szklankach wody wymieszać 4 pełne łyżki musztardy i tym zalać podsmażone mięso, przykryć i dusić do miękkości na koniec dołożyć masło i dolać śmietankę, chwilkę razem pogotować, aż sos troszkę zgęstnieje.
Dzięki musztardzie nie ma potrzeby dodatkowego doprawiania, ale jeśli ktoś potrzebuje to sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
misia5
iziona
Mój powiedział " Ty, ale to mięso było dobre :) "