Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie pieczarkowym
Przygotować sos: Cebulkę pokroić w plastry. W rondelku rozgrzać masło i wrzucić cebulkę przysmażać do zarumienienia na średnim ogniu. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do cebulki.Przyprawić solą, szczyptą pieprzu i gałki muszkatołowej. Całość dusić przez ok 5 - 10 min. Śmietanę wymieszać z 3 - 4 łyżkami wody i łyżeczką mąki. Dodać do całości i wymieszać. Czosnek drobno posiekać i dodać do sosu. Zostawić na ogniu jeszcze na ok 3 min. Przygotować kurczaka: Mięso podzielić na kotlety i delikatnie rozklepać tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, posypać oregano i odrobiną mąki. Smażyć ok 10 min na oliwie z oliwek. Gotowe polać sosem pieczarkowym, udekorować pietruszką. Smacznego!