Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym
Pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę, oprószamy przyprawą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy mięso do garnka, w który zagotowujemy wodę. Dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy warzywa i dalej gotujemy. W miseczce łączymy ze sobą szklankę wody, ocet winny, przecier pomidorowy, cukier, mąkę. Łączymy mieszankę z sosem mięsno- warzywnym mieszając dokładnie. Dodajemy do smaku paprykę słodką, sól i pieprz. Tak przygotowanego kurczaka podajemy z ryżem. Do sosu możemy nie używać mąki.
![Kurczak w sosie słodko- kwaśnym Kurczak w sosie słodko- kwaśnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-sosie-slodko-kwasnym-340521.jpg)
![Kurczak w sosie słodko- kwaśnym Kurczak w sosie słodko- kwaśnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-sosie-slodko-kwasnym-340522.jpg)
![Kurczak w sosie słodko- kwaśnym Kurczak w sosie słodko- kwaśnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-sosie-slodko-kwasnym-340523.jpg)
![Kurczak w sosie słodko- kwaśnym Kurczak w sosie słodko- kwaśnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-sosie-slodko-kwasnym-340524.jpg)