Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem
Z podanych składników marynaty przygotowujemy w misce marynatę. Umytego i osuszonego kurczaka wkładamy do marynaty, mieszamy i odstawiamy na min. 15 minut. Na grubej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojoną w plasterki dynię. Kiedy warzywa zmiękną przekładamy je na miseczkę a na tej samej patelni smażymy kurczaka Rezem z marynatą. Smażymy około 10 minut. Kiedy kurczak nam się zarumieni dokładamy do niego dynię wraz z cebulą i całość dusimy jeszcze 15-20 minut, do czasu kiedy kurczak będzie już miękki. Na ostatnią minutę duszenia do mięsa wrzucamy pomidorki koktajlowe a całe Danie skrapiamy olejem rzepakowym tłoczonym na zimno . Podajemy gorące.