Sposób przygotowania:
Kurczak w szpinaku i orzechach
Szpinak po dokładnym umyciu łączymy z obranymi orzechami i za pomocą blendera lub rozdrabniacza, robimy z nich "miazgę". Powstałą pastą smarujemy pierś z kurczaka pokrojoną na spore kawałki. Podsmażamy na odrobinie oleju, po 5 minutach dodajemy pokrojoną w sporą kostkę paprykę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy ok 15 minut na niewielkim ogniu mieszając od czasu do czasu. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy i od razu podajemy
![Kurczak w szpinaku i orzechach Kurczak w szpinaku i orzechach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-szpinaku-i-orzechach-75202.jpg)
![Kurczak w szpinaku i orzechach Kurczak w szpinaku i orzechach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-szpinaku-i-orzechach-75203.jpg)
![Kurczak w szpinaku i orzechach Kurczak w szpinaku i orzechach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-szpinaku-i-orzechach-75204.jpg)
pszczolkaanulka