Sposób przygotowania:
Kurczak w zielonym curry
Mieso myjemy, odsączamy i osuszamy. Kurczaka kroimy w paski i smażymy na rozgrzanym oleju z zielonym curry. Mięso ma nam sie lekko przysmażyć. Nastepnie dodajemy mleko kokosowe i chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy posiekana trawę cytrynową oraz pędy bambusa. Gotujemy wszystko na bardzo małym ogniu. Na koniec dodajemy po łyżce octu ryzowego i łyżeczce sosu rybnego. Doprawiamy solą, pieprzem oraz chili.. Na chwilę przed podaniem wrzucamy kilka liści świeżej bazylii. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
![Kurczak w zielonym curry Kurczak w zielonym curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-zielonym-curry-143497.jpg)
![Kurczak w zielonym curry Kurczak w zielonym curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-zielonym-curry-143498.jpg)
![Kurczak w zielonym curry Kurczak w zielonym curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-zielonym-curry-143499.jpg)
![Kurczak w zielonym curry Kurczak w zielonym curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-zielonym-curry-143500.jpg)