Sposób przygotowania:
Kurczak z bakaliami
Bakalie wymieszać z pokrojoną w kosteczkę cebulą i (obranym) również pokrojonym w kostkę jabłkiem.Przygotowanym farszem nadziać umytego,osuszonego kurczaka.Spiąć wykałaczkami,aby farsz podczas pieczenia nie wypadał.Mięso natrzeć solą i pieprzem i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godz.Po tym czasie przełożyć do brytfanny,lekko skropić olejem,podlać niewielką ilością wody i piec w piekarniku (pod przykryciem) około półtorej godziny w temp.180*C.Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i przyrumienić skórkę.Najlepiej smakuje z ryżem.
Sandra S
eli_555
Barbara Malafouris
Ja dodaje czarne, gdyz sa bardziej winne w smaku ale wybor jest dowolny.
Natala1210
misia53
msewka
U mnie jest podobnie, ale ja chętnie zjem.
iwi69