Sposób przygotowania:
Kurczak z bambusem, papryką i porem
Pora kroimy w pół krążki a paprykę w niedużą kostkę-odstawiamy. Oczyszczoną pierś kroimy w kosteczkę dosyć drobną.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z w/w przyprawami włącznie z płatkami chili. Po usmażeniu mięsa dodajemy paprykę i pora.Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw.(gdyby wody ubyło trzeba uzupełnić) Następnie dodajemy pędy bambusa,mieszamy i dusimy jeszcze chwilke pod przykryciem. Jak bambus nieco zmięknie całość lekko zawieszamy mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą ( 1 łyżeczka mąki +3 łyżki wody) Czekamy aż sie całość zagotuje i wyłączamy gaz.Na koniec dodajemy nać pietruszki,mieszamy i możemy podawać np. z ryżem,kaszą itp. z ulubioną surówką :)
Cukiereczek13
gusia1000