Sposób przygotowania:
Kurczak z brzoskwinią i wanilią
Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Piersi z kurczaka posypuje solą i pieprzem. Smaże je przez 2 - 3 minuty aż się zarumienią, przekładam na drugą stronę i smażyć kolejną 1 minutę. Następnie przekładam do nagrzanego piekarnika na 8 minut. W międzyczasie mieszam wino z bulionem, cukrem, dodaje laskę wanilii wraz z wyłuskanymi ziarenkami.Do naczynia z kurczakiem wkładam obrane brzoskwinie i wlewam mieszankę wina i bulionu z dodatkami. Wkładam naczynie z powrotem do piekarnika na kolejne 8 minut. W tym czasie dwa razy polewam kurczaka i brzoskwinie sosem z naczynia. Po upieczeniu wyjmuje brzoskwinie i kurczaka z naczyniaa pozostawiony sos redukuje na dużym ogniu. Piersią kurczaka i brzoskwinie wykładam na talerz, polewam otrzymanym sosem posypuje posiekaną rukolą.