Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kurczak z brzoskwiniami Edyty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczaka lubią wszyscy.....

Kurczak z brzoskwiniami Edyty

Składniki:

Kurczak z brzoskwiniami Edyty

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z brzoskwiniami Edyty
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w dość grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso ok.10min. Przekładamy do miseczki i owijamy folią aluminiową, aby nie wystygło. Brzoskwinie osączamy, kroimy w kawałki i smażymy kilka minut. Wkładamy mięso, wlewamy śmietanę i mieszamy. Gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Kurczaka można przed smażeniem doprawić odrobiną curry, a podczas smażenia podlać syropem z brzoskwiń. Potrawa doskonale smakuje z ryżem...