Sposób przygotowania:
Kurczak z Cukinią i Boczniakami
Umytą pierś kroimy w paski,następnie dodajemy wszystkie przyprawy,mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.Warzywa kroimy w słupki a grzyby w paski. Po upływie piętnastu minut smażymy mięso wraz z marynatą i łyżką oleju na patelni ciągle mieszając.Przekładamy do innego naczynia.Do tej samej patelni wrzucamy warzywa i grzyby,dodajemy jedną łyżkę oleju,1/3 szklanki wody(przegotowana).Delikatnie solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy wcześniej usmażoną pierś,wszystko mieszamy-posypujemy natka pietruszki i możemy podawać .... Podałam z ryżem :-)
![Kurczak z Cukinią i Boczniakami Kurczak z Cukinią i Boczniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cukinia-i-boczniakami-94697.jpg)
![Kurczak z Cukinią i Boczniakami Kurczak z Cukinią i Boczniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cukinia-i-boczniakami-94698.jpg)
![Kurczak z Cukinią i Boczniakami Kurczak z Cukinią i Boczniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cukinia-i-boczniakami-94699.jpg)
gusia1000