Sposób przygotowania:
Kurczak z cukinią w sosie śmietanowym
Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem i wrzucić na suchą patelnię, obsmażyć.
Cebulki umyć, posiekać i dodać do kurczaka, smażyć dalej. Cukinię umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4, a następnie na cienkie plastry. Wrzucić do rondla, przesmażyć, oprószyć papryką i ziołami, wlać śmietankę.
Dusić pod przykryciem kilka minut, aż kurczak będzie miękki.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do sosu, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wymieszać. Podawać z ryżem.
Cebulki umyć, posiekać i dodać do kurczaka, smażyć dalej. Cukinię umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4, a następnie na cienkie plastry. Wrzucić do rondla, przesmażyć, oprószyć papryką i ziołami, wlać śmietankę.
Dusić pod przykryciem kilka minut, aż kurczak będzie miękki.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do sosu, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wymieszać. Podawać z ryżem.