Sposób przygotowania:
Kurczak z czosnkiem i ziołami
W piersiach kurczaka zrobić z boku otwór na nadzienie. Ser rozgnieść widelcem i umieścić w kurczaku. Każdą pierś owinąć 2-3 plastrami szynki. Całość umocować nicią kuchenną lub wykałaczkami. Wino i bulion wlać np. na patelnię i zagotować. Gdy płyn zacznie się gotować, dodać cukier i rozpuścić. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i trzymać w gotującym się płynie 12-15 minut. Żeby mieć pewność, że mięso nie jest surowe, trzeba przekłuć filet od grubszej strony. Gdy wypłynie klarowny sos, mięso jest gotowe. Filety wyjąc z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Sos oprószyć pieprzem i gotować do zgęstnienia. Z roladek usunąć nic kuchenną lub wykałaczki. Pokroić w plastry i rozłożyć na talerzach. Polać sosem i natychmiast podawać.
paulina57