rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kurczak z dwukolorową papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie nadaje sie na dietę Dukana

Kurczak z dwukolorową papryką

Składniki:

Kurczak z dwukolorową papryką

 

  • 450g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 ząbek czosnku wyciśniętego
  • 1 łyżka całego kminu rzymskiego
  • 1 łyżka świeżego startego imbiru
  • 1 świeże czerwone chili,bez pestek,posiekane
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • 1 żółta papryka pokrojona w paski
  • kawałek sałaty lodowej
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • Ugotowany makaron(jajeczny,sojowy,ryżowy) lub ryż

Sposób przygotowania:

Kurczak z dwukolorową papryką
1.Pokroić mięso w cienkie paski.
2.Rozgrzać olej w gorącym woku lub na dużej patelni.
3.Dodać kurczaka i smażyć 5 min.
4.Dodać czosnek,kmin rzymski,imbir oraz chili i dokładnie wymieszać z mięsem.
5.Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 min.
6.Domieszać sałatę,słodki sos chili oraz sos sojowy i smażyć aż sałata zacznie więdnąć.
7.Gotową potrawę wymieszać z makaronem lub ryżem i podawać.
Smacznego!