Sposób przygotowania:
Kurczak z dwukolorową papryką
1.Pokroić mięso w cienkie paski.
2.Rozgrzać olej w gorącym woku lub na dużej patelni.
3.Dodać kurczaka i smażyć 5 min.
4.Dodać czosnek,kmin rzymski,imbir oraz chili i dokładnie wymieszać z mięsem.
5.Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 min.
6.Domieszać sałatę,słodki sos chili oraz sos sojowy i smażyć aż sałata zacznie więdnąć.
7.Gotową potrawę wymieszać z makaronem lub ryżem i podawać.
Smacznego!
2.Rozgrzać olej w gorącym woku lub na dużej patelni.
3.Dodać kurczaka i smażyć 5 min.
4.Dodać czosnek,kmin rzymski,imbir oraz chili i dokładnie wymieszać z mięsem.
5.Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 min.
6.Domieszać sałatę,słodki sos chili oraz sos sojowy i smażyć aż sałata zacznie więdnąć.
7.Gotową potrawę wymieszać z makaronem lub ryżem i podawać.
Smacznego!