Sposób przygotowania:
Kurczak z grzybami
Przygotować sos:Na patelni podgrzać mąkę (nie zrumienić), odstawić do ostygnięcia.Mąkę połączyć z połową masła i rosołem lub mlekiem.Posolić i doprowadzić do wrzenia, mieszając.Dodać śmietankę i zagotować.
Grzyby pokroić w plasterki, mięso kurczaka w słupki i razem usmażyć na 2 łyżkach masła.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem i posypać serem.Polać pozostałym na patelni masłem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Grzyby pokroić w plasterki, mięso kurczaka w słupki i razem usmażyć na 2 łyżkach masła.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem i posypać serem.Polać pozostałym na patelni masłem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.