gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kurczak z kiełbasą i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane podudzie z kurczaka podaję z ziemniakami i surówką na obiad. Danie jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Kurczak z kiełbasą i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak z kiełbasą i cebulą

 

  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 350 gram kiełbasy
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 50 gram masła lub margaryny
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania:

Kurczak z kiełbasą i cebulą
Podudzie z kurczaka płuczemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układamy w głębszej patelni, do której wlewamy 50 ml wody i dodajemy masło lub margarynę. Kiełbasę kroimy w plasterki i wykładamy na mięso. Cebulę obieramy, drobno kroimy i także wykładamy na mięso. Całość dusimy - smażymy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami.
Kurczak z kiełbasą i cebulą
Podudzie z kurczaka płuczemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układamy w głębszej patelni.
Kurczak z kiełbasą i cebulą
Cebulę obieramy, drobno kroimy i także wykładamy na mięso.
Kurczak z kiełbasą i cebulą
Kiełbasę kroimy w plasterki i wykładamy na mięso.