Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak z limonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczak z limonką

Kurczak z limonką

Składniki:

Kurczak z limonką

 

  • ½ kg piersi z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 limonka
  • ½ łyżki cukru
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka kolendry, posiekanej
  • imbir
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z limonką

Czosnek i starty imbir dusimy chwilę na maśle, zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i smarujemy tym filety (wcześniej rozbite na grubość około 1 cm), zawijamy w rulony, spinamy wykałaczkami i smażymy około 20 minut. Wyjmujemy, a z pozostałego leju ze smażenia robimy sos: dodajemy sok i startą skórkę z limonki, cukier. Gotujemy do momentu, aż cukier się rozpuści. Sosem polewamy roladki pokrojone w plastry.