Sposób przygotowania:
Kurczak z pieczarkami i papryką
Pieczarki i paprykę umyj, osusz oczyść . Pieczarki opłukaj, pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Mięso opłucz, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop maggi
, posól i popieprz i dodaj imbir, a następnie usmaż na złoto na oleju . Mięso
wyciąg i na tym samym oleju przesmaż ok 5 minut paprykę i pieczarki. Oprósz
mąką, dodaj koncentrat, musztardę i zalej ciepłym bulionem. Włóż mięso i duś
wszystko razem kilka minut na małym ogniu. Dodaj śmietanę, przypraw raz
jeszcze do smaku i zagotuj. Doskonałym dodatkiem będzie ryż ,ale świetnie
smakuje tez ze świeżą bagietką.
, posól i popieprz i dodaj imbir, a następnie usmaż na złoto na oleju . Mięso
wyciąg i na tym samym oleju przesmaż ok 5 minut paprykę i pieczarki. Oprósz
mąką, dodaj koncentrat, musztardę i zalej ciepłym bulionem. Włóż mięso i duś
wszystko razem kilka minut na małym ogniu. Dodaj śmietanę, przypraw raz
jeszcze do smaku i zagotuj. Doskonałym dodatkiem będzie ryż ,ale świetnie
smakuje tez ze świeżą bagietką.