LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Kurczak z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre, sycące i łatwe danie mięsne.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Składniki:

Kurczak z pieczarkami i papryką

 

  • 20 dag pieczarek
  • strąk zielonej i strąk czerwonej papryki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2/3 szklanki bulionu mięsnego
  • łyżeczka mąki
  • olej do smażenia
  • 5 łyżeczek maggi
  • 4 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • płaska łyżeczka mielonego imbiru

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami i papryką
Pieczarki i paprykę umyj, osusz oczyść . Pieczarki opłukaj, pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Mięso opłucz, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop maggi
, posól i popieprz i dodaj imbir, a następnie usmaż na złoto na oleju . Mięso
wyciąg i na tym samym oleju przesmaż ok 5 minut paprykę i pieczarki. Oprósz
mąką, dodaj koncentrat, musztardę i zalej ciepłym bulionem. Włóż mięso i duś
wszystko razem kilka minut na małym ogniu. Dodaj śmietanę, przypraw raz
jeszcze do smaku i zagotuj. Doskonałym dodatkiem będzie ryż ,ale świetnie
smakuje tez ze świeżą bagietką.