Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kurczak z pieczarkami z oliwą truflową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste danie- zyskuje na smaku dzięki użyciu oliwy truflowej.

Kurczak z pieczarkami z oliwą truflową

Składniki:

Kurczak z pieczarkami z oliwą truflową

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami z oliwą truflową
Pierś z kurczaka przeciąć na pół . Skropić 1 łyżką oliwy i lekko osolić . Zostawić z boku. Pieczarki oczyścić , pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło z olejem i podsmażyć na rumiano z obu stron mięso. Przełożyć do garnuszka. Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć na rumiano pieczarki. Dodać je do kurczaka. Na patelnię wlać ¾ szklanki wody i zagotować ją , a potem zalać tym kurczaka z pieczarkami . Dusić na małym gazie ok. 20 minut. Zaciągnąć sos łyżeczką mąki. Doprawić do smaku szczyptą soli jeśli trzeba.