Sposób przygotowania:
Kurczak z piekarnika
Kawałki kurczaka umyć a następnie osuszyć.
Kawałki kurczaka posmarować oliwą lub olejem i dobrze natrzeć przyprawami.
Kawałki kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec około 1 - 1,5 godziny.
Po 30 minutach wlać 1/2 szklanki bulionu.
Kurczaka co jakiś czas podlewać sosem wytwarzającym sie podczas pieczenia.
Dzięki temu skórka będzie złocista i chrupiąca.
Podajemy do drugiego dania lub tylko ze świeżym pieczywem.
Kawałki kurczaka posmarować oliwą lub olejem i dobrze natrzeć przyprawami.
Kawałki kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec około 1 - 1,5 godziny.
Po 30 minutach wlać 1/2 szklanki bulionu.
Kurczaka co jakiś czas podlewać sosem wytwarzającym sie podczas pieczenia.
Dzięki temu skórka będzie złocista i chrupiąca.
Podajemy do drugiego dania lub tylko ze świeżym pieczywem.
gusia1000