Sposób przygotowania:
Kurczak z rodzynkami i papryką
Cebulę obrać, posiekać.
Paprykę i pomidory umyć, osączyć.
Kurczaki umyć, osączyć, odciąć szyje i skrzydła.
Kurczaka każdego pokroić na 4 części, natrzeć papryką, solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Pomidory obrać, pokroić na cząstki.
Paprykę podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w paseczki.
Porcje mięsa zrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z opłukanym ryżem, smażyć kilka minut, mieszając.
Dodać paprykę, pomidory, przyprawy i opłukane rodzynki, zalać rosołem i piec w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut
Paprykę i pomidory umyć, osączyć.
Kurczaki umyć, osączyć, odciąć szyje i skrzydła.
Kurczaka każdego pokroić na 4 części, natrzeć papryką, solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Pomidory obrać, pokroić na cząstki.
Paprykę podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w paseczki.
Porcje mięsa zrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z opłukanym ryżem, smażyć kilka minut, mieszając.
Dodać paprykę, pomidory, przyprawy i opłukane rodzynki, zalać rosołem i piec w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut