Sposób przygotowania:
Kurczak z rozmarynem z rusztu na piwie
Wymieszac wszystkie przyprawy z czosnkiem, ziolami i maslem. Na kilka godzin przed pieczeniem dokladnie wetrzec w kurczaka mieszanke na zewnatrz i w srodku. Zuzyc cala mieszanke. Przykryc i odstawic do lodowki. Na godzine i pol przed serwowaniem rozgrzac piekarnik do ok. 200C - 210C. Puszke z piwem dokladnie wymyc, otworzyc i umiescic w srodku stelaza (rusztu). Posadzic na stelazu kurczaka upewniajac sie ze puszka znajduje sie wewnatrz kurczaka. Podlac woda i wstawic do wygrzanego piekarnika. Piec okolo godziny od czasu do czasu polewajac kurczaka wytworzonym sokiem. Kiedy pieknie rumiany udekorowac galazkami miety i swieza papryka czerwona Podawac z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i z salatami. Wspanialy z surowka z ogorkow, pomidorow i cebulki ze smietana. Doskonale smakuje z bialym winem albo... piwem.Bon appetite !!!!!!!!!!!!!!!!!
Anula