Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a ugotowany ryż odcedzić. Filet z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Pokrojony w kostkę filet z kurczaka obsypać curry,dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojone w kostkę mięso. Paprykę żółtą i czerwoną umyć, przekroić na pół, żeby odciąć gniazda nasionek ze środka i pokroić na również niedużą kostkę. Ogórki kiszone także pokroić na kostkę. Do podsmażanego mięsa dodać pokrojone warzywa. Całość dobrze wymieszać i podusić razem przez około 20 minut. Składniki doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą i ponownie dobrze wymieszać. Ugotowany ryż wymieszać z podduszonymi składnikami.