Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i jajkiem
Selera naciowego myjemy i kroimy dość drobno. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Kurczaka myjemy i kroimy w dość drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju i doprawiamy do
smaku solą i pieprzem. Zdjejmujemy z patelni, a na patelnię wsypujemy ryż i smażymy aż
wchłonie sok z kurczaka i olej, potem wlewamy pół szklanki wody i smażymy, aż ryż ją
wchłonie. Dorzucamy seler naciowy, smażymy chwilę,
cały czas mieszając i wlewamy pół szklanki wody, czekamy aż ryż wchłonie wodę i
dorzucamy kurczaka, dolewamy resztę wody, smażymy przez 5 minut ciągle mieszając i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jak cała woda zostanie
wchłonięta dolewamy jajka dokładnie mieszamy Smażymy aż
jajka się zetną.
smaku solą i pieprzem. Zdjejmujemy z patelni, a na patelnię wsypujemy ryż i smażymy aż
wchłonie sok z kurczaka i olej, potem wlewamy pół szklanki wody i smażymy, aż ryż ją
wchłonie. Dorzucamy seler naciowy, smażymy chwilę,
cały czas mieszając i wlewamy pół szklanki wody, czekamy aż ryż wchłonie wodę i
dorzucamy kurczaka, dolewamy resztę wody, smażymy przez 5 minut ciągle mieszając i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jak cała woda zostanie
wchłonięta dolewamy jajka dokładnie mieszamy Smażymy aż
jajka się zetną.