Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywamiI
 
Sposób przygotowania mięsa z warzywami:
1.	Mięso kroję w kostkę, przekładam do miski, wsypuję sól, pieprz, paprykę słodką, kurkumę i dokładnie mieszam.
2.	Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
3.	Marchew, cukinię obieram, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję drobno. Warzywa blenduję blenderem dwie minuty, dodaję do mięsa i smażę około 10 minut.
II
 
Sposób ugotowania ryżu:
1.	Wodę wlewam do garnka, dodaję kostki warzywne, wlewam olej, wsypuję sól, wkładam woreczki z ryżem i gotuję 25 minut. Po ugotowaniu wyjmuję woreczki z ryżem a płyn odstawiam na bok.
III
Sposób przygotowania sosu:
1.	Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju w rondelku.
2.	Następnie wlewam płyn z gotowania ryżu, dodaję musztardę, wsypuję sól, pieprz, paprykę słodką, gotuję 5 minut.
3.	Śmietanę rozrabiam ze skrobią ziemniaczaną i wlewam do sosu. Dwie minuty gotuję.
Sposób podania dania:
1.	Ryż wyjmuję z woreczków układam na około w naczyniu, pośrodku układam mięso z warzywami.
2.	Sos przelewam do sosjerki, sosem polewam ryż przed podaniem.
3.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
