Sposób przygotowania:
Kurcze pieczone z białymi kluskami
Tuszkę płuczemy pod bieżącą zimną wodą,odkrawamy kuper.Dzielimy na porcje.Warzywa płuczemy obieramy i kroimy
na cienkie talarki.Dokładnie wszystko mieszamy w misce i odstawiamy w lodówce na 2 godz. W brytfance rozgrzać margarynę i na nie wielkim ogniu piec kuraka,pilnują aby skórka nie przywarła do dna brytfanki.Tuszki można podawać z kluskami śląskimi lub z ziemniakami,oraz kapustką białą zasmażaną
na cienkie talarki.Dokładnie wszystko mieszamy w misce i odstawiamy w lodówce na 2 godz. W brytfance rozgrzać margarynę i na nie wielkim ogniu piec kuraka,pilnują aby skórka nie przywarła do dna brytfanki.Tuszki można podawać z kluskami śląskimi lub z ziemniakami,oraz kapustką białą zasmażaną