Sposób przygotowania:
Kurczę w warzywach
Przygotowanie:
Tuszkę kurczaka rozmrozić, umyć, natrzeć dokładnie w chili, czosnku, soli. Wysmarować blachę soczyście olejem, włożyć do niej kurczaka. Rumienić 15 minut, po tym czasie zalać bulionem. Piec od nowa 30 minut w 18s.c. Ziemniaki umyć, obrać.
Gotować 8-10 minut. Odcedzić z wody. Pieczarki wraz z pomidorami należy skroić drobno w kostkę.Układać obok mięsa.Dodać sól,pieprz,dodać oliwki.Piec jeszcze 10 minut.
Tuszkę kurczaka rozmrozić, umyć, natrzeć dokładnie w chili, czosnku, soli. Wysmarować blachę soczyście olejem, włożyć do niej kurczaka. Rumienić 15 minut, po tym czasie zalać bulionem. Piec od nowa 30 minut w 18s.c. Ziemniaki umyć, obrać.
Gotować 8-10 minut. Odcedzić z wody. Pieczarki wraz z pomidorami należy skroić drobno w kostkę.Układać obok mięsa.Dodać sól,pieprz,dodać oliwki.Piec jeszcze 10 minut.