Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczęta z majonezem

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Młode, dobrze oczyszczone kurczęta włożyć w całości do ugotowanego wywaru z

Kurczęta z majonezem

Składniki:

Kurczęta z majonezem

 

  • 3-4 kurczęta
  • 1/2 kg mięsa
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 seler
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 2 kalafiory
  • kilkanaście szparagów
  • 30-40 rakowych szyjek
  • majonez

Sposób przygotowania:

Kurczęta z majonezem
Młode, dobrze oczyszczone kurczęta włożyć w całości do ugotowanego wywaru z włoszczyzny, łyżki masła i i mięsa, przykryć i ugotować. Jak zmiękną wyjąć, ostudzić, rozebrać na części, zdjać skórkę. Ułożyć na półmisku, ubrać majonezem, obłożyć ugotowanymi szparagami, kalafiorami, rakowymi szyjkami (które najpierw powinny poleżeć w occie z oliwą).