LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurki duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fantastyczne jako danie samodzielne lub dodatek do mięs.

Kurki duszone w śmietanie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurki duszone w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Kurki duszone w śmietanie
Oczyszczone, umyte grzyby opłukac w zimnej wodzie, odsączyc. Do rondla włożyc masło, na to kurki (i ewentualnie zeszkloną cebulkę). Przykryc i poddusic. W czasie duszenia często mieszac, aby grzyby nie przywarły do rondla. Posolic, dodac resztę przypraw.Pod koniec duszenia dodac kwaśną śmietanę, poddusic, aż zrobią się zawiesiste. Podawac z pieczywem (jako samodzielną potrawę) lub ziemniakami (jako dodatek do dań mięsnych).
Kurki duszone w śmietanie
Kurki - gąski po umyciu gotowe do duszenia.

Tagi:

kurki grzyby