Kurki duszone w śmietanie Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować kurki w śmietanie

Kurki duszone w śmietanie  Asus

Składniki:

Kurki duszone w śmietanie Asus

 

  • 80 dag. kurek
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurki duszone w śmietanie Asus
Kurki dokładnie oczyścić, opłukać, osączyć na sicie i na roztopionym maśle podsmażyć. Cebulę obrać, opłukać pod zimną wodą, posiekać na bardzo drobno i dodać do grzybów. Smażyć przez chwilę, następnie polać 1/2 szklanki wody i pod przykryciem dusić ( na małym ogniu około 15 minut). Jak płyn odparuję, polać śmietanką, dodać tymianku i gotować aż sos zrobi się gęsty. Na koniec doprawić solą, pieprzem i posiekanym na drobno koperkiem.

Tagi:

kurki grzyby