Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kurki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kurka to bardzo dobry i twardy grzyb

Kurki marynowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurki marynowane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki marynowane
Kurki oczyścić z piasku, umyć, opłukać.
Do marynowania wybierać mniejsze kurki, przy większych kurkach
przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.
ZALEWA
Do rondla wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.
Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zamknąć.
Pasteryzować 20 minut.
Wyjąć słoiki z grzybami, odwrócić do góry dnem.
Kurki marynowane
Grzyby oczyszczone z piasku, umyte i osączone z nadmiaru wody
Kurki marynowane
Kurki zostały opłukane, wrzucone na wrzącą i osoloną wodę, obgotowane

Tagi:

kurki grzyby