Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurki z koprem w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis przydatny na sezon grzybowy

Kurki z koprem w śmietanie

Składniki:

Kurki z koprem w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Kurki z koprem w śmietanie
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, podsmażyć na nim cebulę. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, drobno pokroić. Dodać do cebuli, dusić razem 40 minut. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać w międzyczasie do grzybów. Kiedy grzyby będą miękkie dodać śmietanę, Wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

kurki grzyby