Sposób przygotowania:
Kurkowa zupa krem
Kurki oczyszczamy i przepłukujemy. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. W trakcie smażenia dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony plasterki por. Następnie dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kurki. Całość chwilkę razem smażymy, po czym podlewami winem. Gdy wino odparuje składniki w garnku zalewamy bulionem.
Zupę gotujemy do miękkości warzyw i kurek (około 20 minut). Gdy warzywa są gotowe wyjmujemy kilka grzybków do dekoracji, a całość miksujemy.
Zupę ponownie stawiamy na gazie, zabielamy i doprawiamy do smaku. Po zagotowaniu rozlewamy ją na talerze.
Dekorujemy odłożonymi grzybkami oraz posiekaną natką pietruszką. Podajemy.
Zupę gotujemy do miękkości warzyw i kurek (około 20 minut). Gdy warzywa są gotowe wyjmujemy kilka grzybków do dekoracji, a całość miksujemy.
Zupę ponownie stawiamy na gazie, zabielamy i doprawiamy do smaku. Po zagotowaniu rozlewamy ją na talerze.
Dekorujemy odłożonymi grzybkami oraz posiekaną natką pietruszką. Podajemy.