Sposób przygotowania:
Kuskus z kurczakiem, cukinią i innymi warzywami
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla, polać sosem sojowym, kremem, oliwą, dodać papryką i pieprz i wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie postawić na ogniu,obsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka, seler umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać drobno, wrzucić warzywa do mięsa i smażyć razem. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do rondla. Smażyć razem 2 minuty. Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu kilka minut aż cukinia lekko zmięknie. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na kawałki i dodać do reszty. Dusić jeszcze 5 minut. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Kuskus zalać bulionem warzywnym, przykryć i odczekać aż napęcznieje. Nałożyć porcje na talerze, dodać mięso z warzywami i od razu podawać.