Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kuskus z pieczarkami

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować. Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić

Kuskus z pieczarkami

Składniki:

Kuskus z pieczarkami

 

  • szklanka kuskusu

 

 

  • 2 cebule

 

  • szklanka zielonego groszku

 

  • 2 łyżki maggi w płynie

 

 

  • łyżka oleju

 

  • pęczek natki

 

 

Sposób przygotowania:

Kuskus z pieczarkami
Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować. Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić w plasterki, wyłożyć na mocno rozgrzaną patelnię z grubym dnem (bez tłuszczu). Gdy grzyby odparują, dodać margarynę i zrumienić je. Osobno podsmażyć cebulę na łyżce oleju. Ugotować kuskus w wodzie z dodatkiem maggi (według przepisu na opakowaniu). Gdy kasza wchłonie wodę, dodać pieczarki, groszek i cebulę. Podgrzewać razem kilka minut na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając widelcem. Podawać na obiad lub kolację z koktajlem kefirowo-warzywnym. (100g - 95 kcal).

Tagi:

kuskus kuskus