iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekka zupa z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ciągniemy sprawę dalej , uzupełniamy tym razem nasz jadłospis o dobra zdrowa zupkę. Zupę z kiszonej kapusty . Kapuśniak mocno odchudzony inny o tego co gotujemy zwykle. Bez wędzonki , żeberek , mięska zasmażek i innych podobnych dobrodziejstw.

Lekka zupa z kiszonej kapusty

Składniki:

Lekka zupa z kiszonej kapusty

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej

 

  • 1 marchewka

 

 

 

 

 

  • sos sojowy

 

 

  • cebula

 

  • pietruszka

 

  • seler ok 1/3 sztuki

Sposób przygotowania:

Lekka zupa z kiszonej kapusty
Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę . Seler , marchewkę i pietruszkę obieramy z skórki. Kapustę gotujemy w garneczku z wodą . Do garnka w którym będzie gotowany nasz kapuśniak wlewamy wodę . Dodajemy liść laurowy , ziele angielskie. Zagotowujemy. Dodajemy startą na tarce marchewkę , seler i pietruszkę . Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy kapustę gotowaną w osobnym garnku. Wszystko razem gotujemy, doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Następnie doprawiamy sosem sojowym . Podajemy .

Tagi:

sosy kapusta