Sposób przygotowania:
Mocno grzybowy kapuśniak ze słodkiej kapusty
Marchew obieramy i kroimy. Kapustę obieramy, szatkujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy woda i stawiamy do gotowania. Dodajemy przygotowana marchew i poszatkowaną kapustę.
Grzyby suszone myjemy w ciepłej wodzie i dodajemy do zupy. Dodajemy też przyprawy.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy drobno pokrojona cebulę.
Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem przez chwilę, dodajemy do zupy.
Dodajemy też dowolnie pokrojoną wędlinę (można podsmażyć). Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami.
Gotujemy do miękkości.
Grzyby suszone myjemy w ciepłej wodzie i dodajemy do zupy. Dodajemy też przyprawy.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy drobno pokrojona cebulę.
Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem przez chwilę, dodajemy do zupy.
Dodajemy też dowolnie pokrojoną wędlinę (można podsmażyć). Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami.
Gotujemy do miękkości.