anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kwaśnica domowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa z mięsem i kawałkami kapusty i aromatycznymi ziemniaczkami. Zupa jest rozgrzewająca i sycąca.

Kwaśnica domowa

Składniki:

Kwaśnica domowa

 

 

Sposób przygotowania:

Kwaśnica domowa
Mięso umyć i pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą dodać obraną i pokrojoną w słupki włoszczyznę oraz listek laurowy i ziele angielskie, oraz oczyszczoną kapustę gotować około 40 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Gotować do miękkości ziemniaków. Cebulkę obrać pokroić i usmażyć na maśle. Dodać do zupy przyprawić do smaku.

Tagi:

mięso