mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łabędzie z bitą śmietaną , ładna i smaczna dekoracja .

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką

Składniki:

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką

 

Sposób przygotowania:

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką
Wodę z margaryną zagotować wsypać mąkę i dobrze wymieszać aby nie powstały grudki . Wyjdzie gęste ciasto , które przekładamy do miski do gorącego ciasta wbijamy po 1 jajku i bardzo szybko miksujemy .Gotowe ciasto wyciskamy na blaszkę w odstępach , wąską końcówką szprycy formujemy szyjki , a korpusy można zrobić w kształt ósemki pieczemy w piekarniku 30 minut w temp.230 C .Po upieczeniu przekrawamy na korpusy na pół a górną część w poprzek . Bitą śmietankę ubijmy z mlekiem i napełniamy nasze łabędzie. Smacznego .

Tagi:

jajko jajka