Sposób przygotowania:
Lachmachum
Makę z wodą mieszamy w takiej ilości, aby ciasto naleśnikowe było dobrze urobione. Dodajemy szczyptę soli. Pieczemy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Miejscami placki powinny być mocniej zarumienione.
Mieszamy składniki na sos- ja dałam 3 zabki czosnku, ok. 4 łyzeczki przecieru i 2 majonezu + ok. 3 oleju.
Układamy nadzienie na naleśniku i zwijamy go, mi ostatnio wyszło zdecydowanie za dużo „srodka” i cieżko było zwinąć naleśnika.
Oczywiście można uzyć innych dodatków, a na pewno będzie smaczne.
Mieszamy składniki na sos- ja dałam 3 zabki czosnku, ok. 4 łyzeczki przecieru i 2 majonezu + ok. 3 oleju.
Układamy nadzienie na naleśniku i zwijamy go, mi ostatnio wyszło zdecydowanie za dużo „srodka” i cieżko było zwinąć naleśnika.
Oczywiście można uzyć innych dodatków, a na pewno będzie smaczne.