Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Lachmachum

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki mój kebab.........:)

Lachmachum

Składniki:

Lachmachum

 

  • Ciasto:
  • Maka
  • Woda
  • Sól
  • Dodatki:
  • Przyprawa gros- sama robiłam w moich przepisach jest przepis:)
  • Mieso (u mnie z kurczaka) podsmażone z cebulką i gyrosem
  • Kukurydza
  • Papryka
  • Pieczarki usmażone z cebulką i przyprawione na ostro
  • Ogórek kiszony
  • Makaron
  • Sos:
  • Majonez
  • Przecie pomidorowy
  • Czosnek
  • Chilli
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Lachmachum
Makę z wodą mieszamy w takiej ilości, aby ciasto naleśnikowe było dobrze urobione. Dodajemy szczyptę soli. Pieczemy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Miejscami placki powinny być mocniej zarumienione.
Mieszamy składniki na sos- ja dałam 3 zabki czosnku, ok. 4 łyzeczki przecieru i 2 majonezu + ok. 3 oleju.
Układamy nadzienie na naleśniku i zwijamy go, mi ostatnio wyszło zdecydowanie za dużo „srodka” i cieżko było zwinąć naleśnika.
Oczywiście można uzyć innych dodatków, a na pewno będzie smaczne.