Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Łaciate muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Muffiny łaciate są bardzo smaczne i efektownie wyglądają. Łatwe i szybkie do przygotowania. Smacznego.

Łaciate muffiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łaciate muffiny

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag cukru pudru
  • 100 ml oleju
  • 1 szkl mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
  • 5 dag czekolady deserowej

 

 

Sposób przygotowania:

Łaciate muffiny
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W drugiej jajka, mleko, olej. Połączyć składniki z obu misek, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać przesiane kakao i 2 łyżki mleka lub wody. Drugą część wymieszać ze skórką pomarańczową. Do formy na muffiny włożyć papilotki i na przemian wkładać ciasno jasne i ciemne. Foremki napełnić do 3/4 wysokości. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Upieczone ostudzić i oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Łaciate muffiny
W jednej misce wymieszać suche składniki a w drugiej mokre
Łaciate muffiny
Połączyć zawartość obu misek podzielić na 2 części jedną wymieszać z kakao
Łaciate muffiny
Drugą część ciasta wymieszać ze skórką z pomarańczy
Łaciate muffiny
Wkładać na przemian jasne i ciemne do przygotowanych foremek