Sposób przygotowania:
Łagodna wersja szatańskiego jadła
Kapustę oczyścić i pokroić w grubsze paski lub kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło . Wrzucić kapustę i dusić mieszając bez podlewania wodą. Wsypać usiekany koper, wymieszać . Dusić całość ok. 20 minut. Kapusta powinna być miękka ale jędrna. W czasie kiedy kapusta się dusi pokroić w drobną kostkę piersi z kurczaka . Posolić , posypać pieprzem ( odrobiną ) i mieloną papryką. W drugim garnku o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć mięso na rumiano. Pokroić w paski wypestkowaną czerwoną paprykę. Dodać paprykę do mięsa i dusić pod przykryciem na małym gazie ok. 20 minut. W połowie podlać kilkoma łyżkami wody i łyżeczką maggi w płynie . Połączyć kapustę z gulaszem drobiowym. Wymieszać i doprawić do smaku. Można podawać z pieczywem , kluskami , grubym makaronem lub ziemniakami.