Sposób przygotowania:
Langosze z wątróbką i warzywami.
Z łyżki mąki, wody, cukru i drożdży robimy zaczyn do ciasta. Jak zacznie pracować, dodajemy resztę mokrych składników i wolno zagęszczamy przesianą mąką. Wyrabiamy aż zacznie odstawać od ręki. Następnie przykrywamy i odstawiamy aby sobie wyrosło. Gdy podwoi swoją objętość możemy wyjmować na blat, uformować wałek a z niego odcinać niewielkie krążki. Każdy rozciągamy dłońmi i rozgniatamy palcami. Nie należy wałkować, ponieważ wtedy placki stracą swój nieregularny kształt.Do naczynia o grubym dnie wlewamy 3 - 4 cm oleju i smażymy na nim placki. Na patelni rozgrzewamy smalec i rzucamy partiami wątróbkę aby się ścięła i zarumieniła. Gdy już cała będzie opieczona, dodajemy resztę składników, mieszamy i podstawiamy pod przykryciem na kilka minut. Sałatę rwiemy na kawałki, resztę składników kroimy. Wszystko doprawiamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Na każdy ciepły placek nakładamy porcję wątróbki i obficie pokrywamy sałatką.