Sposób przygotowania:
Lasagne
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, lekko obrumienić. Następnie dodać mielone mięso i obsmażyć na średnim ogniu około 10 minut. W tym samym czasie pomidory z puszki przetrzeć przez sito a otrzymany sos dodać do mięsa i wszystko razem dusić około 10 minut. Mięso z sosem przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Płaty lasagne zanurzyć przez chwilę w gorącej, osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dno położyć kilka płatów lasagne, następnie wyłożyć część farszu. Układać na przemian kolejne warstwy aż do momentu zużycia obu składników przy czym na wierzchu powinna być warstwa mięsnego sosu. Na wierzch położyć ser żółty i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około pół godziny w temp 180 stopni.