Wiola94

Wiola94

Kucharz
[Przepisów: 16]

Lasagne z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis jest specjalnie dla diabetyków

Lasagne z kiszoną kapustą

Składniki:

Lasagne z kiszoną kapustą

 

  • 50 dkg kiszonek kapusty
  • 40 dkg czerwonej papryki
  • 20 dkg makaronu lasagne
  • 1 cebula
  • 40 dkg gęstej, kwaśnej śmietany
  • 10 dkg startego żółtego sera
  • 1/2 szkl świeżego soku z cytryny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • słodzik do smaku

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z kiszoną kapustą
Przyrządzić lasagne zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozdrobnić kiszoną kapustę. Oczyścić papryki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w paski. Posiekać cebulę, zeszklić ją na maśle. Dodać koncentrat pomidorowy, kiszoną kapustę i paprykę, przez chwilę smażyć razem. Polać sokiem z cytryny, dusić 5 min. Zaciągnąć śmietaną, doprawić. Natłuścić żaroodporne naczynie. Układać warstwami kapustę i płaty makaronu, tak aby na wierzchu znalazła się kapusta. Posypać serem. Piec 30 - 40 minut w temperaturze 180 C.