goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Lasagne ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest pyszna, a co dziwne najbardziej posmakowała mi na drugi dzień :)

Lasagne ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lasagne ze szpinakiem

 

  • makaron lasagne kilka płatów
  • szpinak mrożony 1/2 kg
  • bryndza lub feta 1 kostka
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • ser żółty 20 dag
  • sos beszamelowy
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Lasagne ze szpinakiem
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Przygotowujemy farsz: szpinak podduszamy na maśle, dodajemy ser, zmiażdżony czosnek, doprawiamy do smaku. W naczyniu do zapiekania ukąłdamy warstwami: makaron, farsz szpinakowy, sos beszamelowy, starty na tarce ser żółty. Wierzch dokładnie przykrywamy warstwą sosu beszamelowego. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopniach.
Lasagne ze szpinakiem
Wierzch posypujemy startym serem żółtym
Lasagne ze szpinakiem
Ostatnia warstwa - sos beszamelowy, zapiekamy w piekarniku
Lasagne ze szpinakiem
Gdy lekko przestygnie podajemy porcje lasagne